Dacia, Türkiye’de Üreteceği Yeni C Segment Modeli “STRIKER”in Ön Gösterimini Yaptı…

Dacia, Uluslararası Oyun Planı kapsamında Türkiye’de üretilecek dördüncü model olan Striker’ın ön tanıtımını ilk kez futuREady strateji toplantısında gerçekleştirdi. Renault Duster, Yeni Renault Clio ve Renault Boreal’in ardından Dacia Striker’ın da Bursa’daki Oyak Renault Fabrikası’nda üretileceği açıklandı. Bu adımla birlikte Dacia, üretim anlamında Türkiye’ye resmi olarak giriş yapıyor.

New Dacia Striker

Dacia C Segmentindeki varlığını güçlendirmek için geliştirdiği yeni modeli STRIKER’ın ön tanıtımını gerçekleştirdi. Bursa’daki Oyak Renault Fabrikası’nda üretileceği açıklanan STRIKER markanın en büyük modeli olacak. Dacia Striker, Uluslararası Oyun Planı kapsamında Türkiye’de üretimi planlanan dört modelden oluşan ürün gamını tamamlıyor. 400 milyon avroyu aşan bir yatırım paketi kapsamında geliştirilen yeni C segmenti model, Bursa’daki Oyak Renault Fabrikası’nda üretilecek. Hibrit seçenekler de dahil olmak üzere farklı motor alternatifleriyle pazara sunulacak olan Dacia Striker’ın 2026 yılında üretime girmesi planlanıyor.

New Dacia Striker_2

Striker: Dacia’nın C segmentinin geleceğine yönelik vizyonu

Dacia, station wagon’un dinamizmini, geniş bir hatchback’in pratikliğini ve bir SUV’un yerden yüksekliğini bir araya getiren yeni çoklu enerji seçenekli crossover modeli Striker ile C segmentindeki atağını güçlendiriyor. Dacia Striker, güçlü ve kendinden emin bir tasarıma sahip. Dinamik hatları, aerodinamik silueti ve iddialı dikey ön yüz tasarımı, markanın yeni ve modern gündüz farı imzasıyla tamamlanıyor. Striker, Dacia’nın C segmentinde elektrifikasyonu erişilebilir kılma hedefini yansıtıyor. Ürün gamında hibrit versiyon, Hybrid 4×4 ve benzin/LPG seçenekleri yer alacak.

New Dacia Striker_3

Dacia’nın yeni tasarım dilini yansıtan dikey ön paneli ve modern gündüz farı imzasıyla öne çıkan Striker tam 4.62 metre uzunluğunda. Aerodinamik silüeti, L şeklindeki LED aydınlatmaları ve yüksek kaput yapısıyla güçlü bir duruş sergileyen araç, gövdesinin alt kısmındaki plastik koruma kaplamaları ve yüksek yerden yüksekliğiyle arazi kabiliyetlerini de vurguluyor.

Dacia Striker’ın iç mekanı henüz sergilenmedi. Aracın, platform kardeşi Bigster’da olduğu gibi, ön panelde iki ekrana sahip olması bekleniyor.

Yapılan açıklamalara göre Striker, farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap eden zengin bir motor yelpazesiyle sunulacak. Seçenekler arasında 1.8 litrelik 155 beygir gücünde hibrit sistem yer alırken, hibrit dört tekerlekten çekişli (4×4) bir versiyonun da sunulması bekleniyor. Ayrıca fabrika çıkışlı LPG seçeneğine sahip 1.2 litrelik turbo benzinli motorun da motor yelpazesinde yer alacağı bildiriliyor.

Renault Group Türkiye CEO Lionel Jaillet: “Oyak Renault, Aralık 2023’ün sonunda 400 milyon avroyu aşan bir yatırımla dört yeni modelin üretime alınacağını duyurarak Türkiye için net bir dönüşüm yol haritası ortaya koydu. Bu yolculuk Renault Duster ile başladı ve Yeni Renault Clio ile devam ediyor. Bu arada Renault Boreal ise proje sürecinde ilerliyor ve 2026 yılının ortasında Türkiye yollarındaki yerini alacak.

Ürün planımızdaki dördüncü modeli duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yeni C segmenti modelimiz Dacia Striker’ın üretim yeri Bursa’daki Oyak Renault Fabrikası olacak. Bu projeyle birlikte Türkiye, Dacia markası için ilk kez bir modelin tek küresel üretim merkezi olacak. Bu model, Dacia’nın Türkiye’deki varlığını güçlendirerek markayı yalnızca ithalat yapan bir konumdan yerel üretim gerçekleştiren bir marka haline taşıyor. Üretimin başlamasıyla birlikte fabrikamızın çoklu model üretim kabiliyeti bir üst seviyeye taşınacak. Bu gelişme aynı zamanda Renault Group’un futuREady stratejisi kapsamında büyüme ve operasyonel mükemmeliyet hedeflerine de güçlü bir katkı sağlayacak. OYAK ile kurduğumuz güçlü iş birliği doğrultusunda üretim ve mühendislik yetkinliklerimizi daha da güçlendirmeyi ve Türkiye otomotiv ekosistemi için daha fazla değer yaratmayı sürdüreceğiz.”